Praktisch

Wat doe je als je als bestuur van een voetbalclub uiteindelijk heb besloten dat er geen andere uitweg is voor het voortbestaan van de club dan financiële zekerheid te zoeken en de toekomst -voor zo lang het duurt- proberen te garanderen?

Rug tegen de muur

Wat dit moeilijker maakt dan dat menigeen vermoed is dat voetbalclubs in dit stadium doorgaans al met de rug tegen de muur staan. En hier valt niets tegen te doen. Zolang de club niet met de rug tegen de muur staat wordt er naar andere oplossingen gezocht.

Maar wat te doen als het verkopen van de club aan een externe investeerder de enige oplossing lijkt?

Schakel gespecialiseerde partij in

Begin met het inschakelen van een gespecialiseerde partij. Als iemand een kasteel wil verkopen, schakelt deze niet de makelaar om de hoek in (en als iemand een hoekhuis wil verkopen, wordt er geen makelaar ingeschakeld die alleen kastelen verkoopt).

Maar wie is die gespecialiseerde partij? In principe dient er een optimale mix te zijn van accountants, advocaten/juristen en ingewijden in de voetbalsector. Doorgaans zijn er al personen uit deze invalshoeken bij de club betrokken. Bekeken dient te worden of deze partijen ook de juiste bagage hebben voor verkooptrajecten.

Mail ons

Mail of bel ons, informeer ons over achtergronden, en wij adviseren over de juiste partij(en). Deze verschillen per type en grootte van de club, regio of het land van de club en van het profiel van de gewenste investeerder.

Graag dragen wij bij aan een succesvol verkooptraject.

Meer informatie?

Meer informatie over dit onderwerp of makkelijk een andere vraag stellen?

Contact opnemen kost minder dan een minuut

Meer informatie

Binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

FC Footballclub

Barcelona

Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
Tel. +34 93 215 12 23

Amsterdam

Emmastraat 28
1075HV Amsterdam
Tel. +31 020 208 200 034

E-mail algemeen

team@fcfootballclub.com

Directie

Clubwaardering & Trajectbegeleiding

Jeroen Oskam
LinkedIn
jeroen@fcfootballclub.com

Interim Club Manager

Vincent Solleveld
vincent@fcfootballclub.com

Bedrijf achter
FC Footballclub.com

EuroEconomics.com