Conclusie insteek investeerders

Investeerders of kopers weten uitermate goed waar ze het over hebben en zij kunnen vele redenen voor hun interesse in clubs hebben. Deze hoeven inderdaad niet altijd betrekking op de club zelf te hebben, maar kunnen ook een ander belang dienen. Dit maakt een clubtransakties echter niet per definitie schimmig, eerder zakelijk.

De koper is buitenlands

Clubs zijn vanwege de toenemende financiële belangen te groot geworden of te complex om door leden in of suikerooms uit het eigen achterland in stand gehouden te kunnen worden.

Kopers komen thans voornamelijk uit het buitenland en hebben vaak vooral belangstelling voor clubs die financieel met hun rug tegen de muur staan. Zij hebben geen band met de club, kennen die zelfs vaak nauwelijks, maar dat geeft hen niet want zij hebben andere bedoelingen.

Uiteraard is er net als in het bedrijfsleven belangstelling van partijen die je liever niet als toekomstige eigenaar wil hebben. Zeker als die uit landen komen waar al dan niet traditioneel minder zicht is op geldstromen en partijen waar banden mee worden onderhouden.

Zakelijke belangen

Dit maakt de wereld van voetbalclubovernames echter niet schimmig. Net als in het bedrijfsleven proberen investeerders hoofdprijzen te ontwijken en zoeken ze gunstige instapmomenten. Omdat zij uit landen komen die we niet kennen, in eerste instantie vertrouwelijkheidsverklaringen willen of die door de club voorgelegd krijgen en een andere agenda hebben – die overigens vaak met het opleiden van voetballers te maken heeft – noemen we dit schimmig, maar die conclusie is te kort door de bocht.

Door Europese regelgeving en toezicht van de voetbalbonden kunnen kopers die geen helder financieel inzicht kunnen verstrekken in toenemende mate geweerd worden.

Best geïnformeerd

De koper is niet gek. Overnametrajecten van voetbalclubs zijn zakelijk en als er één partij die hierbij is weet waar hij het over heeft, dan is het de koper.

Meer informatie?

Meer informatie over dit onderwerp of makkelijk een andere vraag stellen?

Contact opnemen kost minder dan een minuut

Meer informatie

Binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

FC Footballclub

Barcelona

Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
Tel. +34 93 215 12 23

Amsterdam

Emmastraat 28
1075HV Amsterdam
Tel. +31 020 208 200 034

E-mail algemeen

team@fcfootballclub.com

Directie

Clubwaardering & Trajectbegeleiding

Jeroen Oskam
LinkedIn
jeroen@fcfootballclub.com

Interim Club Manager

Vincent Solleveld
vincent@fcfootballclub.com

Bedrijf achter
FC Footballclub.com

EuroEconomics.com