Club Begeleiding

In de meeste gevallen gaat het initiatief tot verkoop uit van de club zelf, hoewel de meeste clubs die aan een bepaald profiel voldoen al door potentiële kopers benaderd zullen zijn.

Culturele drempels

Clubs zullen niet zomaar met een eerste bieder in zee gaan.

Er zijn vele interne besprekingen nodig en er dienen diverse culturele drempels te worden genomen alvorens het moeilijke besluit genomen wordt dat de club -doorgaans uit nood- een externe investeerder en daarmee een nieuwe eigenaar nodig heeft.

Weinig ervaring

Clubs zullen uiteraard professionals raadplegen, dat kunnen de accountants of aan de club verbonden juristen zijn. Afhankelijk van de grootte van de club en het professionele nivo dat de club heeft kunnen dit grotere partijen zijn waarvan sommige ‘sportdesks’ hebben.

Er zijn met name in de kleinere voetballanden weinig advieskantoren die zich hier in hebben gespecialiseerd. Als er al expertise op sportgebied is, is het gericht op fiscale en juridische begeleiding van sporters zelf, transfers en sportinsitituten.

Potentiële suikerooms eerst

Als er regionale ondernemers met clubliefde zijn, zullen die als eerste benaderd worden. De bedragen die in het voetbal omgaan worden echter steeds groter, de financiële risico’s om een club te redden en in leven te houden eveneens.

Lokale ondernemers stappen hierdoor minder snel in en clubs blijken in de praktijk steeds vaker in buitenlandse handen te komen.

Zowel in België, Nederland als Engeland zijn hier diverse publicaties over die elders op deze website worden aangehaald (zie ook Verantwoording).

Vervolgens: ‘Het circuit’

Hoe komt een club bij buitenlandse kopers terecht? Dit gaat via ingewijden in de sportwereld. Mensen die weten waar interesse is, en mensen die weten dat hun contacten goud waard zijn.

Dit noemen we hier ‘Het circuit’.

Internationale verkoopbegeleiding

Wil je als club informatie over financiële kaders of juridische trajecten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie?

Meer informatie over dit onderwerp of makkelijk een andere vraag stellen?

Contact opnemen kost minder dan een minuut

Meer informatie

Binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten

FC Footballclub

Barcelona

Rambla de Catalunya 25
08007 Barcelona
Tel. +34 93 215 12 23

Amsterdam

Emmastraat 28
1075HV Amsterdam
Tel. +31 020 208 200 034

E-mail algemeen

team@fcfootballclub.com

Directie

Clubwaardering & Trajectbegeleiding

Jeroen Oskam
LinkedIn
jeroen@fcfootballclub.com

Interim Club Manager

Vincent Solleveld
vincent@fcfootballclub.com

Bedrijf achter
FC Footballclub.com

EuroEconomics.com